Είμαστε εδώ για εσάς

Ποιοι είμαστε & τι σας προσφέρουμε

Η ομάδα μας

Κατερίνα Σουρβίνου
Κατερίνα ΣουρβίνουΕργοθεραπεύτρια, Founder
Απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2007 εργάζεται με παιδιά, και τις οικογένειές τους με αναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση κ.α. Είναι εξειδικευμένη στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος έχοντας εκπαιδευτεί σε μεθόδους παρέμβασης (Sensory Integration, TEACCH, PECS, Therapeutic Listening, Willbarger Protocol, DIR Floortime, Cognitive Behaviour Drama, MORE, Sos feeding κ.α). Έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε σχολικό πλαίσιο. Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Halliwick (Foundation course, Andvanced course in paediatric neurological rehabilitation), στη προσφορά Α´ βοήθειας και Ναυαγοσωστική. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία τόσο στη κολύμβηση όσο και σε άλλα σπορ.
Μυρτώ Σουλτανιά
Μυρτώ ΣουλτανιάΦυσικοθεραπεύτρια
Απόφοιτη του τμήματος Φυσιοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας. Από το 2015 εργάζεται με παιδιά τόσο με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με εγκεφαλική παράλυση, καθώς και με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, Δυσπραξία κ.α). Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Νευροεξελικτικής Αγωγής NDT Bobath και Halliwick (Foundation course, Andvanced course in paediatric neurological rehabilitation),Cognitive Behaviour Drama, στην προσφορά Α´ βοήθειας και Ναυαγοσωστική. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία στην κολύμβηση.
Νικόλας Τζαβάρας
Νικόλας ΤζαβάραςΒοηθός Εργοθεραπείας
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του σε δημόσιο ΙΕΚ και κατέχει πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ στην ειδικότητα του Βοηθού Εργοθεραπείας. Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Marte Meo, την Αναπτυξιακή Κίνηση Sherborne, στην Ειδική Αγωγή, στην Α’ βοήθεια (ERC) και στη ναυαγοσωστική. Εργάζεται από το 2017 με παιδιά (αναπτυξιακές διαταραχές, τύφλωση, κώφωση), καθώς και ενήλικες (Νευρομυικές διαταραχές, νοητική καθυστέρηση). Αποτελεί μέλος της διεπιστημονικής ομάδας σε χώρους παροχής ειδικής αγωγής αλλά και ως Συνοδός Παράλληλης Στήριξης σε μαθητές δημοτικού με ΔΑΦ. Παρέχει 10 ετή εθελοντική εργασία στο Σωματείο Best Buddies Greece. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία στην κολύμβηση και στην καλαθοσφαίριση.
Μαρία Δρακοπούλου
Μαρία ΔρακοπούλουΦυσιοθεραπεύτρια
Απόφοιτη του τμήματος Φυσιοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2016 εργάστηκε στην ΕΛΕΠΑΠ ως παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια με παιδιά τόσο με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με εγκεφαλική παράλυση, καθώς και με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, Δυσπραξία κ.α). Από το 2016 εργάζεται κυρίως με παιδιά με κινητικά προβλήματα (όπως μαιευτική παράλυση και εγκεφαλική παράλυση). Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Halliwick (Foundation course) και στην προσφορά Α´ βοήθειας. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία στην κολύμβηση.
Βαγγέλης Νάκος
Βαγγέλης ΝάκοςΕργοθεραπευτής
Απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Εργάζεται από το 2015 με παιδιά με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση, σύνδρομο DOWN κ.α. Έχει εργαστεί ως προπονητής προσαρμοσμένης κολύμβησης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στα πλαίσια καλοκαιρινού προγράμματος κολύμβησης. Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Halliwick (Foundation course) , στη προσφορά Α´ βοήθειας και Ναυαγοσωστική. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία στη κολύμβηση.
Θανάσης Χιώτης
Θανάσης ΧιώτηςΑπόφοιτος ΤΕΦΑA
Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στη χοροθεραπεία (ΕΚΠΑ), έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σπουδών «Ειδικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις» του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας (70 ώρες), έχει εκπαιδευτεί στην ένταξη παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, στη μέθοδο Αναπτυξιακή Κίνηση Sherborne, στη σεξουαλική αγωγή κι εκπαίδευση ατόμων με ΔΑΦ, στη μουσικοκινητική αγωγή, στη γιόγκα για παιδιά, στις πρώτες βοήθειες (ERC) και στη ναυαγοσωστική.Έχει εργαστεί ως ειδικός γυμναστής σε ΚΔΑΠ-μεΑ και σε κέντρα ειδικής αγωγής όπου επιμελείται κι εκτελεί ψυχοκινητικά προγράμματα, προγράμματα καλαθοσφαίρισης, κολύμβησης, ποδηλασίας, κανόε – καγιάκ, γιόγκα και χορού, με έμφαση στην αγάπη για την κίνηση. Επίσης αναλαμβάνει εκπαίδευση παιδιών με ΔΑΦ σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής στο σπίτι καθώς και σε προγράμματα στην κοινότητα. Τέλος, έχει εργαστεί σε κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων καθώς και ως Συνοδός Παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ΔΑΦ.

Είπαν για εμάς

Παρακολουθούμε το πρόγραμμα 2 χρόνια.Ο Βασίλης δέχεται πλέον να πέφτει νερό στα μαλλιά και στο πρόσωπο του, να φοράει καπέλο και γυαλιά και να μην σκουπίζεται σε πετσέτες αγνώστων, προκειμένου να απομακρύνει το νερό. Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που απολαύσαμε σαν οικογένεια τη θάλασσα. Ο Βασίλης κολυμπούσε με ασφάλεια ΜΟΝΟΣ του, καθώς εγώ τον επέβλεπα από τη ξαπλώστρα, την οποία χρησιμοποιούσαμε για χρόνια ως αποθηκευτικό χώρο, ενώ εγώ τον κυνηγούσα παντού.
Νίκη
Παρακολουθούμε 1 μήνα το πρόγραμμα με χαρά. Οι μέθοδοι που Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτές είναι ιδιαίτερα ευφυείς, ώστε να βοηθάνε τα παιδιά να κατακτούν διάφορους στόχους που τους δυσκολεύουν, κρατώντας το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και συγχρόνως διασκεδάζοντας τα μέσω από αυτές. Οι εκπαιδευτές είναι ιδιαίτερα ευφυείς, ώστε να βοηθάνε τα παιδιά ακόμα και όταν παρουσιάζουν άρνηση, να κατακτούν διάφορους στόχους που τους δυσκολεύουν, κρατώντας το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και συγχρόνως διασκεδάζοντας τα μέσω από αυτές.Έχουμε ήδη καταφέρει να φέρουμε εις πέρας την προετοιμασία για την είσοδο μας στην πισίνα. Το να περιμένουμε τη σειρά μας, να βάλουμε σκουφάκι και να μεταβούμε σε διαφορετικό χώρο ήταν πράγματα δύσκολα. Ο τρόπος αντιμετώπισης των δυσκολιών του κάθε παιδιού είναι αξιέπαινος, γεγονός που μεταφέρεται και στα ίδια τα παιδιά και τα κάνει συνεργάσιμα.Εκτός από το χώρο της πισίνας τα οφέλη επεκτείνονται και στις υπόλοιπες συμπεριφορές και δραστηριότητες των παιδιών (συγκέντρωση, ευχάριστη διάθεση, κοινωνικοποίηση, συνεργασία, βελτίωση των δυσκολιών αισθητηριακής ολοκλήρωσης κα). Εν κατακλείδει η παρακολούθηση του προγράμματος έχει να προσφέρει πολλά στα παιδιά μας βάζοντας ένα λιθαράκι στην περαιτέρω ανάπτυξη – εκπαίδευση τους για το μέλλον και μην ξεχνάμε και την χαλάρωση – διασκέδαση τους.
Μ.Τ.
Είναι ο 3ος χρόνος που το παιδί παρακολουθεί το πρόγραμμα. Ξεκινήσαμε για να βελτιώσει τις δυσκολίες με το νερό στο πρόσωπο, κεφάλι και μάτια καθώς και για ενασχόληση και ενδυνάμωση. Θυμάμαι ένα παιδί που δεν ανεχόταν σταγόνα νερού πάνω του. Στη θάλασσα καθόταν συνεχώς στην άκρη μην τύχει και βραχεί. Τώρα βυθίζεται, κάνει βουτιές, φοράει γυαλάκια, εκπνέει και κολυμπάει ανεξάρτητος. Είναι ένα αυτόνομο παιδί και κυρίως με αυτοπεποίθηση που ανυπομονεί να πάει στη πισίνα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλα τα παιδιά με ίδιες ή παρόμοιες δυσκολίες. Θα επωφεληθούν ιδιαίτερα.
Μ.Θ.