­

Είμαστε εδώ για εσάς

Ποιοι είμαστε & τι σας προσφέρουμε

Η ομάδα μας

Κατερίνα Σουρβίνου
Κατερίνα ΣουρβίνουΕργοθεραπεύτρια, Founder
Απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2007 εργάζεται με παιδιά, και τις οικογένειές τους με αναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση κ.α. Είναι εξειδικευμένη στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος έχοντας εκπαιδευτεί σε μεθόδους παρέμβασης (Sensory Integration, TEACCH, PECS, Therapeutic Listening, Willbarger Protocol, DIR Floortime, Cognitive Behaviour Drama, MORE, Sos feeding κ.α). Έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε σχολικό πλαίσιο. Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Halliwick (Foundation course, Andvanced course in paediatric neurological rehabilitation), στη προσφορά Α´ βοήθειας και Ναυαγοσωστική. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία τόσο στη κολύμβηση όσο και σε άλλα σπορ.
Σωτηρία Βέγκου
Σωτηρία ΒέγκουΕργοθεραπεύτρια, Mcs in Health Sciences
Απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Έρευνα (Master in Research in Health Sciences) από το University of Liverpool, του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το 2002 εργάζεται με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους με αναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση κ.α. Είναι εξειδικευμένη στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος έχοντας εκπαιδευτεί τόσο σε διαγνώστικά εργαλεία (ADOS-G), όσο και σε μεθόδους παρέμβασεις (Sensory Integration, TEACCH, PECS, Intensive Interaction, DIR Floortime, Marte Meo, κ.α). Η κλινική, ερευνητική και εκπαιδευτική της πρακτική σχετίζεται με τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και τις Διαταραχές Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Έχει παρουσιάσει σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια θέματα σχετικά με την Πρώιμη Παρέμβαση και τη θεραπεία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στις ΔΑΦ. Από το 2013 διδάσκει στο τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Μυρτώ Σουλτανιά
Μυρτώ ΣουλτανιάΦυσικοθεραπεύτρια
Απόφοιτη του τμήματος Φυσιοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας. Από το 2015 εργάζεται με παιδιά τόσο με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με εγκεφαλική παράλυση, καθώς και με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, Δυσπραξία κ.α). Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Νευροεξελικτικής Αγωγής NDT Bobath και Halliwick (Foundation course, Andvanced course in paediatric neurological rehabilitation),Cognitive Behaviour Drama, στην προσφορά Α´ βοήθειας και Ναυαγοσωστική. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία στην κολύμβηση.
Μαρία Δρακοπούλου
Μαρία ΔρακοπούλουΦυσιοθεραπεύτρια
Απόφοιτη του τμήματος Φυσιοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2016 εργάστηκε στην ΕΛΕΠΑΠ ως παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια με παιδιά τόσο με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με εγκεφαλική παράλυση, καθώς και με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, Δυσπραξία κ.α). Από το 2016 εργάζεται κυρίως με παιδιά με κινητικά προβλήματα (όπως μαιευτική παράλυση και εγκεφαλική παράλυση). Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Halliwick (Foundation course) και στην προσφορά Α´ βοήθειας. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία στην κολύμβηση.
Βαγγέλης Νάκος
Βαγγέλης ΝάκοςΕργοθεραπευτής
Απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Εργάζεται από το 2015 με παιδιά με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση, σύνδρομο DOWN κ.α. Έχει εργαστεί ως προπονητής προσαρμοσμένης κολύμβησης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στα πλαίσια καλοκαιρινού προγράμματος κολύμβησης. Κατέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη μέθοδο Halliwick (Foundation course) , στη προσφορά Α´ βοήθειας και Ναυαγοσωστική. Έχει πολυετή αθλητική εμπειρία στη κολύμβηση.

Είπαν για εμάς

Παρακολουθούμε το πρόγραμμα 2 χρόνια.
Ο Βασίλης δέχεται πλέον να πέφτει νερό στα μαλλιά και στο πρόσωπο του, να φοράει καπέλο και γυαλιά και να μην σκουπίζεται σε πετσέτες αγνώστων, προκειμένου να απομακρύνει το νερό. Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που απολαύσαμε σαν οικογένεια τη θάλασσα. Ο Βασίλης κολυμπούσε με ασφάλεια ΜΟΝΟΣ του, καθώς εγώ τον επέβλεπα από τη ξαπλώστρα, την οποία χρησιμοποιούσαμε για χρόνια ως αποθηκευτικό χώρο, ενώ εγώ τον κυνηγούσα παντού.
Νίκη
Παρακολουθούμε 1 μήνα το πρόγραμμα με χαρά. Οι μέθοδοι που Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτές είναι ιδιαίτερα ευφυείς, ώστε να βοηθάνε τα παιδιά να κατακτούν διάφορους στόχους που τους δυσκολεύουν, κρατώντας το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και συγχρόνως διασκεδάζοντας τα μέσω από αυτές. Οι εκπαιδευτές είναι ιδιαίτερα ευφυείς, ώστε να βοηθάνε τα παιδιά ακόμα και όταν παρουσιάζουν άρνηση, να κατακτούν διάφορους στόχους που τους δυσκολεύουν, κρατώντας το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και συγχρόνως διασκεδάζοντας τα μέσω από αυτές.
Έχουμε ήδη καταφέρει να φέρουμε εις πέρας την προετοιμασία για την είσοδο μας στην πισίνα. Το να περιμένουμε τη σειρά μας, να βάλουμε σκουφάκι και να μεταβούμε σε διαφορετικό χώρο ήταν πράγματα δύσκολα. Ο τρόπος αντιμετώπισης των δυσκολιών του κάθε παιδιού είναι αξιέπαινος, γεγονός που μεταφέρεται και στα ίδια τα παιδιά και τα κάνει συνεργάσιμα.
Εκτός από το χώρο της πισίνας τα οφέλη επεκτείνονται και στις υπόλοιπες συμπεριφορές και δραστηριότητες των παιδιών (συγκέντρωση, ευχάριστη διάθεση, κοινωνικοποίηση, συνεργασία, βελτίωση των δυσκολιών αισθητηριακής ολοκλήρωσης κα). Εν κατακλείδει η παρακολούθηση του προγράμματος έχει να προσφέρει πολλά στα παιδιά μας βάζοντας ένα λιθαράκι στην περαιτέρω ανάπτυξη – εκπαίδευση τους για το μέλλον και μην ξεχνάμε και την χαλάρωση – διασκέδαση τους.
Μ.Τ.
Είναι ο 3ος χρόνος που το παιδί παρακολουθεί το πρόγραμμα. Ξεκινήσαμε για να βελτιώσει τις δυσκολίες με το νερό στο πρόσωπο, κεφάλι και μάτια καθώς και για ενασχόληση και ενδυνάμωση. Θυμάμαι ένα παιδί που δεν ανεχόταν σταγόνα νερού πάνω του. Στη θάλασσα καθόταν συνεχώς στην άκρη μην τύχει και βραχεί. Τώρα βυθίζεται, κάνει βουτιές, φοράει γυαλάκια, εκπνέει και κολυμπάει ανεξάρτητος. Είναι ένα αυτόνομο παιδί και κυρίως με αυτοπεποίθηση που ανυπομονεί να πάει στη πισίνα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλα τα παιδιά με ίδιες ή παρόμοιες δυσκολίες. Θα επωφεληθούν ιδιαίτερα.
Μ.Θ.

Aqua Active Therapy και Halliwick

Οι συνεδρίες του θεραπευτικού προγράμματος παρέμβασης Aqua Active Therapy ακολουθούν την φιλοσοφία και τις αρχές της μεθόδου Halliwick.   Τι είναι η μέθοδος Halliwick; Η μέθοδος Halliwick περιλαμβάνει μια αλληλουχία 10 σταδίων που ακολουθούν ένα [...]

Διαταραχή Αισθητηριακής Ρύθμισης

Τί είναι η διαταραχή αισθητηριακής ρύθμισης Η διαταραχή αισθητηριακής ρύθμισης είναι η δυσκολία του εγκεφάλου να οργανώνει, να επεξεργάζεται και να ερμηνεύει επιτυχώς ένα εισερχόμενο ερέθισμα και σαν αποτέλεσμα έχει, τη μη λειτουργική ανταπόκριση - [...]

Αισθητηριακή ολοκλήρωση και υδάτινο περιβάλλον

Οι υδάτινες παρεμβάσεις παρέχουν ενισχυμένη Αισθητηριακή Ολοκλήρωση καθώς είναι έμφυτη και επαληθευμένη η δράση τους. Επιπροσθέτως, η ενεργή συμμετοχή-εμπλοκή και η απαίτηση για προσαρμοσμένη συμπεριφορά είναι επίσης βασικό μέρος των παρεμβάσεων. Το νερό προσφέρει πολλές [...]